Magie

ER IS NIETS WAT IK NIET BEN

Magic Erik van Os

Naar aanleiding van een wonderbaarlijke ervaring heb ik me eens op het thema van de verlossing gericht. De verlossing van de innerlijke prater; de figuur die je denkt te zijn en die je 24/7 verhaaltjes op de mouw speldt, waarin je geneigd bent te geloven.

Aanvankelijk dacht ik dat satire en spiritualiteit elkaar een beetje bijten. Een luchtige en visuele voorstelling van zaken blijkt echter juist verrassend verhelderend uit te pakken voor thema’s die doorgaans vrij ontoegankelijk zijn.

Bestaat dat, een zelfhulpstrip? Bij deze: 5 verhalen over depressie, meditatie, non-dualiteit, advaita, verlichting, mindfulness, oerenergie en de moeder van alle psychische stoornissen: intelligentie.

Nederlandse stripuitgevers vonden het eng, omdat ‘striplezers niets met spiritualiteit hebben’, en spirituele uitgevers vonden het eng omdat hun doelgroep niks met strips heeft. Het is altijd wat met die gasten. Het zijn natuurlijk ook maar uitgevers. Ik heb een engelstalige versie op Amazon gezet. Misschien heeft daar iemand er nog wat aan.

Rest mij te vermelden dat ik mbt ‘het pijnlichaampje’ in het laatste verhaal ‘Wijze vrouw’ schatplichtig ben aan de wijsheid van Eckhart Tolle. Veel leesplezier en do try this vooral @ home. (English version) Uitgevers klikken hier.

– DE VLUCHT –

– TOVENAARS –

– SPIEGEL –

– DE ALIENS –

– WIJZE VROUW –