Beeldend

HET PLAGEN VAN DE LINKERHERSENHELFT

43 x 33 cm, aquarel en oliepastel op papier

Met de komst van digitale media heeft het beeld zijn waarde verloren. Vroeger had je in het dorp misschien één persoon die een koe kon tekenen, dus dat was heel bijzonder. Er kwamen generaties schilders die de werkelijkheid representeerden totdat de fotografie het van ze overnam.

Tegenwoordig zijn er zoveel beelden, dat je moeite moet doen om ze te vermijden. Het zijn allemaal ‘plaatjes’ geworden en ze worden gegenereerd door filters en algoritmes. Een beeld is niet bijzonder meer maar triviaal en willekeurig. Of het nu de Mona Lisa is of een kattenplaatje: je swipet het weg voor een ander.

Toch maak ik beelden, want dat is de natuurlijke neiging van mijn specifieke menselijke verschijningsvorm. Bij het maken van beelden put ik direct uit het bewustzijn, waaruit alles tevoorschijn komt. Het is zowel een transcendent als een fysiek proces. Op het moment dat mijn linkerhersenhelft er iets van probeert te maken, verlaat ik het plan.

Tijdens het maken van dit werk laat ik me inspireren door Nederlandse uiterwaarden in het algemeen en de uiterwaarden bij Beuningen in het bijzonder.

Werken doe ik het liefst op papier, soms op doek. Hierbij maak ik gebruik van aquarel, vetkrijt, acrylverf en soms video. Wil je iets kopen of laten maken voor bij de bank of op het kantoor: let me know!

E x p o s i t i e s

2015 – Beuningen: Villa Distelakker
2015 – Nijmegen: Jacobs Kapel
2018 – Venetië: Palazzo Ca’Zanardi
2018 – Nijmegen: Anamorfosa
2018 – Ubbergen: Notre Dame des Arts
2019 – Nijmegen: Warme Salon

43 x 33 cm, aquarel en oliepastel op papier

50 x 40 cm, aquarel en oliepastel op doek (privé bezit)

43 x 33 cm, aquarel en oliepastel op papier (privé bezit)

70 x 50 cm, aquarel en oliepastel op doek

100 x 80 cm, aquarel en oliepastel op doek (privé bezit)

70 x 50 cm, aquarel en oliepastel op doek

110 x 110 cm, aquarel en oliepastel op doek

Kleurpotlood op A4

120 x 100 cm, aquarel en oliepastel op doek

43 x 33 cm, aquarel en oliepastel op papier

Kleurpotlood op A4

Aquarel in Final Cut Pro