Doors

2016 Door-decoration designs, inspired by children's drawings, for the children's section of the Canisius-Wilhelmina Hospital in Nijmegen, the Netherlands.

The tail of the moon

Illustration for Panorama magazine's former chief editor Mels Dees' children's book: The tail of the moon (Dutch)

Trompetje (Dutch)

Jaren geleden had ik een idee voor een kinderboek. Het gaat over een prinsesje met een opmerkelijk doch herkenbaar en actueel probleem. Bij het omslaan van de bladzijden zou dan een klein geluidje te horen moeten zijn (sommige boekuitgaven hebben dat) wat voor grote pret zou zorgen. Om een idee te geven heb ik de eerste pagina's als volgt vorm gegeven. Klik op de player om het geluidje te horen.

 

De beste geneesheren uit het land worden ontboden maar zij kunnen natuurlijk niets vinden. Uiteindelijk is het de koksjongen die haar vertelt dat ze teveel snoept (maatschappelijk relevant) en ze trouwen en leven nog lang en gelukkig.

Uitgeverijen die ik benaderde waren not amused; ze vonden het te intiem en de tekeningen te stripachtig (een blamage voor iedere zichzelf respecterende creatief). Desalniettemin wilde ik u de prenten niet onthouden.